• pic1
  • pic2
  • pic3
  • pic4

Dr. Laczó Sándor

Vegyipari gépészmérnök és jogász végzettséggel rendelkezik. Szakmai karrierjét a gáziparban töltötte. Egy évig a MOL gáztechnikai kutatójában dolgozott, ezt követően pedig az Észak- dunántúli Gázszolgáltató Zrt.-nél töltött be különféle beosztásokat. 1995-ben a társaság vezérigazgató helyettese volt. A társaság Gaz de France által történt privatizációját követően 1996-97-ben Franciaországban dolgozott, majd visszatérte után a GDF által megvásárolt másik társaság a Dél-alföldi Gázszolgáltató Rt. vezérigazgatója lett.

2001-től a Dégáz Zrt-ben betöltött funkciója megtartása mellett átvette az Égáz Zrt. irányítását is. A két társaság fúziója után pedig a fúzió eredményeként létrejött Égáz-Dégáz Zrt. vezérigazgatója lett.

A GDF és SUEZ nagyvállalatok fúzióját követően az Égáz-Dégáz Zrt. átalakulásával létrejött GDF SUEZ társaság első számú vezetője lett, ellátta a GDF SUEZ magyarországi főmegbízotti feladatait, valamint a Dunamenti Erőmű Zrt. igazgatósági elnöki posztját is. Ugyanezen idő alatt a Gaz de France több társaságának volt igazgatósági tagja Franciaországban illetve Romániában. Munkaviszonya 2010. április 1-jén szűnt meg.

Jelenleg a Magyar Gázipari Egyesülés elnöke és több társaság igazgatóságának tagja. Franciaország külső kereskedelmi tanácsosa. Nős egy gyermek édesapja.